Veel mensen vinden het vanzelfsprekend dat ze in hun woning droog en tochtvrij zitten. Toch is dit comfort niet een vanzelfsprekendheid. Het is de dakbedekking die ervoor zorgdraagt dat jij binnen droog kunt zitten. Maar is de dakbedekking versleten? Dan kunnen lekkages of overige problemen aan het dak ontstaan. Je zult in zo’n situatie merken hoe belangrijk een goede dakbedekking eigenlijk is. Zorg er daarom voor dat jouw dak altijd is voorzien van een kwalitatief goede dakbedekking. 

Sterke rubbersoort als dakbedekking

Een dakbedekking van goede kwaliteit is belangrijk met het oog op jouw wooncomfort. Maar voor welke dakbedekking nieuwe moet je kiezen als je jouw huidige dakbedekking wilt vervangen? Een dakbedekkingssoort die kwalitatief gezien het beste is, is gemaakt van een sterke rubbersoort. Het betreft het materiaal EPDM. Deze rubbersoort is bestand tegen alle weersomstandigheden. Het is hierdoor dan ook logisch dat dit materiaal het goed doet op daken. Van vorst en tropische temperaturen tot wind en neerslag. Een dakbedekking die is gemaakt van deze sterke rubbersoort is tegen dit alles bestand. Kies je voor deze dakbedekking? Dan weet je zeker dat je er binnen tientallen jaren droog en tochtvrij zult zitten. 

Zelf de dakbedekking plaatsen

De populariteit van voornoemde dakbedekkingssoort is groot. En dat is met de hoogwaardige kwaliteit van het materiaal goed te verklaren. Maar het is zeker niet de enige reden die bijdraagt aan de populariteit. Ook de gebruiksvriendelijkheid van de rubbersoort zorgt ervoor dat veel mensen voor deze dakbedekkingssoort kiezen. In tegenstelling tot traditionele dakbedekkingssoorten kun je zelf een EPDM dakbedekking aanbrengen. Je hebt hiervoor geen branders nodig. Met de juiste lijm kun je zelf de dakbedekking vastlijmen. Dat je voor de bevestiging van de dakbedekking geen dakdekkers nodig hebt, is gunstig. Je bespaart hiermee namelijk geld. Schaf je het speciale doe-het-zelf pakket aan? Dan is het zelfstandig plaatsen van de rubberen dakbedekking al helemaal een fluitje van een cent. 

Alle benodigde materialen bij elkaar

Voor het plaatsen van de rubberen dakbedekking is geen professionele kennis vereist. En ook enige ervaring is niet nodig. Wel is het belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van de juiste materialen. Zo zijn er speciale lijmsoorten waarmee de dakbedekking moet worden vastgelijmd. De bodemlijm is bedoeld voor de verlijming van horizontale oppervlakten. Je kunt de lijm eenzijdig op de bodem aanbrengen. De dakbedekking hecht zich vervolgens vast aan de ondergrond. Het is dan ook niet voor niets dat deze lijmsoort ook wel hechtlijm wordt genoemd. Voor de verlijming van de opstanden heb je contactlijm nodig. Schaf je het doe-het-zelf pakket aan? Dan heb je alle benodigde materialen in een keer bij elkaar.