Heb je een oudere stadswoning? Dan is de kans groot dat deze onder het beschermd stadsgezicht valt en misschien wel een (Rijks) monument is. Je kunt dan niet zomaar alle wijzigingen uitvoeren die je voor ogen had, je hebt dan te maken met regels en richtlijnen waar je je aan dient te houden. Ja, ook als het je eigen woning betreft. Vaak mag je aan de binnenkant wel meer, maar ook daar zijn vaak richtlijnen voor opgesteld. Je kunt wel wat hulp gebruiken in de wirwar van regels. Wanneer je Verbouwing Direct inschakelt, dan weet je dat het goedkomt!

Een goede verbouwing komt de kwaliteit van je woning ten goede!

Het is belangrijk dat iedere verbouwing goed wordt uitgevoerd. Het gaat dan niet alleen om de vakkundigheid van de mensen die de verbouwing uitvoeren, het gaat ook om het gebruik van de juiste materialen. Verbouwingdirect.nl weet welke materialen gebruikt moeten worden om de oude materialen te kunnen vervangen. Dat kan gaan om het vervangen van loden leidingen door PVC leidingen, maar ook om het vervangen van plafonds van zachtboard door plafonds van gipsplaat. Het uiterlijk van je huis is ook belangrijk. De mensen van Verbouwing Direct zullen op zoek gaan naar de stenen die dezelfde kleur en hetzelfde formaat hebben om een muur opnieuw op te metselen. Ook zal door deze mensen rekening worden gehouden met de juiste kleur verf voor de kozijnen, het houtwerk en de deuren.

Mag er altijd een dakkapel worden geplaatst?

Veel oudere huizen hebben wel een zolder, maar die werd vroeger, over het algemeen, alleen gebruikt als opslag. Nu de kinderen in de meeste gezinnen gewend zijn om allemaal een eigen slaapkamer te hebben, worden veel van die bergzolders verbouwd tot slaapkamer. Daarvoor is het wel nodig dat er een dakkapel wordt geplaatst op het huis. Dat mag, in veel gevallen, alleen aan de achterkant van het huis en soms mag het helemaal niet. Dat is afhankelijk van de regels die gelden voor monumenten/oudere panden in jouw gemeente.

Ook over het plaatsen van zonnepanelen wordt nog wel eens moeilijk gedaan. Ook al kunnen zonnepanelen een enorme energiebesparing opleveren. Door de juiste wegen te bewandelen is er meer mogelijk dan je vooraf zou denken.

Wil je meer informatie over Verbouwing Direct?

Dan kun je, om te beginnen, de website bekijken. Daar vind je al heel veel informatie over de services die zij bieden en over het werkgebied waarin zij opereren. Ook vind je hier verschillende manieren om contact op te nemen. Voor je het weet kan ook jouw verbouwing van start gaan!