Gaat jouw huidige dakbedekking al een tijdje mee en is deze inmiddels helemaal versleten? Of merk je zelfs dat er af en toe water de woning insijpelt vanaf het dak? Dan is het in allebei de gevallen belangrijk om snel een nieuwe dakbedekking aan te schaffen. De dakbedekking op je woning bepaalt in belangrijke mate jouw wooncomfort. Het is daarom van belang om een versleten dakbedekking altijd tijdig te vervangen. 

Waarom kiezen voor EPDM?

Als je een nieuwe dakbedekking gaat uitzoeken, zal je zien dat het aanbod groot is. Er zijn allerlei verschillende aanbieders die elk hun eigen dakbedekkingsmaterialen aanbieden. Maar voor welke dakbedekkingssoort kun je het beste kiezen? Een EPDM dak is een goede keuze als je zeker wilt zijn van de beste kwaliteit. EPDM betreft een sterke rubbersoort. De weerbaarheid van dit materiaal is zeer hoog. Hierdoor is een dakbedekking gemaakt van EPDM bestand tegen alle weersomstandigheden. Dankzij deze hoge weerbaarheid gaat deze dakbedekkingssoort ook nog eens heel erg lang mee. Een EPDM dakbedekking is dus een goede investering voor nu én voor op de lange termijn. 

Zelf eenvoudig de dakbedekking plaatsen

De lange levensduur van een EPDM dakbedekking is natuurlijk heel gunstig. Zo weet je namelijk zeker dat je er langdurig binnen droog bijzit. Maar dit is niet het enige wat een EPDM dakbedekking zo populair maakt. Er is nog een reden waarom steeds meer mensen voor EPDM als dakbedekkingsmateriaal kiezen. En dat heeft te maken met de gebruiksvriendelijkheid. De traditionele dakbedekkingssoorten moeten met branders door dakdekkers worden bevestigd. Dit is bij een EPDM dakbedekking anders. Deze dakbedekkingssoort hoeft namelijk niet te worden vast gebrand. Het materiaal kan gewoon verlijmd worden. Dit is iets dat eenieder kan doen. Hiervoor zijn geen kennis en ervaring vereist. Met de juiste materialen kun jij zelf jouw EPDM dakbedekking aanbrengen. Zo bespaar je ook nog eens op dakdekkerskosten! 

Welke materialen heb je nodig?

Dat je een EPDM dakbedekking zelf kunt aanbrengen is natuurlijk heel plezierig. Je kunt hiermee namelijk een hoop kosten besparen. Maar hoe gaat het aanbrengen van deze dakbedekkingssoort precies in zijn werk? Wat heb je ervoor nodig? Als je nooit eerder een dakbedekking hebt geplaatst, zijn deze vragen heel begrijpelijk. Gelukkig hoef jij niet bang te zijn dat je ergens op misgrijpt. Er is namelijk een speciaal EPDM pakket samengesteld. In dit pakket zitten alle materialen die jij nodig hebt voor een succesvolle plaatsing van de dakbedekking. Van lijm en kit tot het dakbedekkingsmateriaal en de daktrimmen. Jij bent met dit pakket klaar om jouw dak van de allerbeste dakbedekking te voorzien.