Het renoveren van een huis is een goed moment om problemen aan de woning op te lossen. Denk hierbij aan het oplossen van kapotte leidingen, het verbeteren van de ventilatie en het energiezuiniger maken van apparaten. Daarnaast kun je door een renovatie er ook voor kiezen om de stijl van jouw woning aan te passen. Zo kan je meubels, behang en wand- en vloertegels uitkiezen in stijlen waar je jarenlang van kan genieten.

Er is een ontzettend ruim aanbod aan tegels te vinden op de markt. Een beslissing maken over de stijl en soort die bij jouw persoonlijke voorkeur past, kan lastig zijn. Hoe pak je dit het beste aan?

Doe inspiratie op

Als je geen idee hebt voor welke stijl je wil gaan, kun je het best wat inspiratie opdoen. Daarom is het een goed idee om een oogje te houden op de interieurtrends van het huidige moment. Ieder jaar worden er nieuwe trends geïntroduceerd. Zo ook in 2022, waarbij de focus vooral op simpele designs en natuurelementen wordt gelegd. Dit jaar zijn de trends heel afwisselend en komen er oude elementen terug, waaronder vintage decor en kleuren.

Het is vanzelfsprekend dat de stijl van jouw woning bij jou moet aansluiten. Een aantal voorbeelden van stijlen waar je voor kunt kiezen zijn modern, industrieel, bohemian, Scandinavisch en landelijk. Ook kun je een mix van stijlen in je interieur te verwerken, door middel van afwisselende kleuren, vormen en materialen. Wanneer je weet welke elementen bij jou passen, kun je gericht op zoek gaan naar meubilair, accessoires, behang en vloer- of wandtegels voor de woning.

Een klassiek ontwerp

Veel interieurstijlen tegenwoordig houden een rustige en neutrale sfeer aan. Het gebruik van zogenaamde ‘statement pieces’ kan zorgen voor een balans. Lampen, kussens, tapijt en andere decoraties in drukke kleuren en patronen kunnen deze balans creëren. Tegels kunnen ook sfeer toevoegen aan een anders kale ruimte. Niet alleen kunnen tegels op wanden worden geplaatst, vloeren kunnen ook betegeld worden. Alle stijlen zijn te realiseren met tegels. Denk bijvoorbeeld aan een Scandinavische inrichting, waarbij tegels met een houtlook gebruikt kunnen worden. Zo geniet je nog steeds van het comfort van tegels, maar heb je de uitstraling van hout.

Andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld onyx hoogglans vloertegels. Deze tegels, gemaakt uit een mineraal dat een variant is van kwarts, geven ruimtes een luxueuze uitstraling en trekt direct de aandacht. Tegels met een matte betonlook finish geven een kamer daarentegen een industriële sfeer en zijn tijdloos.

Jouw persoonlijke stijl

Het aanbod aan tegels is zodanig ruim, dat er voor ieder wat wils bij zit. Tegels komen vooral voor in badkamers en keukens, maar kunnen ook ingezet worden als wand- of vloerbedekking in woonkamers of kantoren. Van een houtlook, tot een marmeren finish met een glanzende of matte afwerking; er is voor iedere persoonlijke stijl een geschikte set tegels waar jarenlang van genoten kan worden.