Wanneer je een webshop vanuit huis runt is het prettig dat je hiervoor een eigen werkruimte hebt. Met een paar eenvoudige ingrepen integreer je een thuiswerkplek in jouw woning. Zo houd je werk en privé gescheiden maar past het naadloos bij de rest van het interieur.

Belangrijkste ingrediënten voor een goed thuiskantoor

Een verstelbare bureaustoel, voldoende licht en een bureau of tafel is een must om een thuiswerkplek in te richten. Werken aan de eettafel kan ook, maar het is vervelend dat je iedere keer alles moet opruimen wanneer je gaat eten. Wanneer je geen aparte ruimte in je huis over hebt om een thuiswerkplek in te richten creëer je hiervoor een apart hoekje in de woonkamer. Om de webshop te runnen heb je uiteraard een computer of laptop nodig. Het meest prettige is het werken met 2 beeldschermen, dus zorg dat je een ruim bureau hebt. Ook goede verlichting is belangrijk, net als voldoende opbergruimte.

Kies meubels die bij het interieur passen

Kies een stoel, bureau en kast uit die passen bij jouw inrichting. Een stoffen bureaustoel in een warme kleur met een houtlook bureau bij een landelijk interieur of een leren stoel met een zwart metalen bureau wanneer je houdt van een strakke en industriële look. Kijk ook naar een bijpassende opbergkast – of dozen en accessoires zoals een mooie poster of foto aan de wand. Een paar plantjes, een telefoonhouder en een pennenbakje maken je werkplek af.

Tijdelijke of permanente scheidingswand

Wil je ongestoord kunnen werken maar je werkplek ook betrekken bij de woonkamer wanneer jij dat wilt? Een kamerscherm is hiervoor een goedkope en fraaie oplossing. Zo’n tijdelijke scheidingswand is verkrijgbaar met verschillende opdrukken waardoor het nooit verveeld. En wanneer je vaak aan het videobellen bent met leveranciers of klanten van je webshop kun je het mooi als achtergrond gebruiken. Liever een permanente scheidingswand? Laat een glazen scheidingswand met schuifpui of deur plaatsen. Zo behoud je het daglicht in de kamer en werkplek maar kun je toch afgezonderd werken. Ook handig wanneer je vaak afspraken thuis hebt en ongestoord wilt praten onder het genot van een kop koffie. Om professioneel over te komen laat je koffiekopjes bedrukken met het logo van je webwinkel.

Succesvol ondernemen vanuit huis

Of je nu vanuit een kantoor of thuis je webwinkel runt: je klanten merken er niets van. Een goed functionerende website, een duidelijke doelgroep én een fijne werkplek maken je een succesvolle ondernemer. Tijd om je klanten te bedanken voor het vertrouwen in jou en de producten die je verkoopt. Dit kun je doen door relatiegeschenken mee te sturen met een bestelling, zoals bedrukte drinkflessen met logo. Een heerlijk thuiswerkkantoor waar het goed toeven is en tevreden klanten; wat wil een mens nog meer?