Beton wordt al eeuwenlang gebruikt als bouwmateriaal. Het is sterk, duurzaam en weerbestendig, waardoor het perfect is voor toepassingen zowel binnen als buiten. Maar wat veel mensen niet weten is dat beton ook gebruikt kan worden om mooie en unieke wooninterieurs te creëren. Hier zijn enkele tips om je te helpen de betonlook in je eigen huis toe te passen.

Gebruik beton in kleinere elementen

Beton kan een industrieel of modern randje geven aan elke woninginrichting als het gebruikt wordt als een kleiner element, zoals een tafelblad, bijzettafel, verlichtingselement of kunststuk. Waar je het ook voor gebruikt, probeer stukken te kiezen die al bij je interieurstijl en kleurenschema passen, zodat het beton naadloos in de bestaande esthetiek integreert.

Integreer betonnen vloeren

Beton kan ook als vloer gebruikt worden! Het mooiste van het gebruik ervan op de vloer is dat je er allerlei meubels direct op kunt zetten zonder je zorgen te maken over beschadiging. Het is ook gemakkelijker te onderhouden dan vloerbedekking , want vlekken hebben niet de neiging gemakkelijk aan betonnen oppervlakken te blijven kleven, en gemorste vloeistoffen verdampen snel in plaats van in de grond te sijpelen. Als het goed afgedicht is, is beton ook bestand tegen vocht en schimmel. Daarnaast is het ook mogelijk om voor een vinyl betonlook te gaan – deze optie is een stuk minder prijzig!

Gebruik ‘industrieel chique’ accessoires

Industrieel chic is de perfecte omschrijving voor voorwerpen die gemaakt zijn van eenvoudige materialen zoals staal en beton. Geef je woning bij het kiezen van accessoires een industrieel tintje met metalen of cement decoraties die bij je bestaande interieurstijl passen. Gebruik bijvoorbeeld een ingelijste spiegel in een strakke stijl of bouw planken in de muur die bij je algemene esthetiek passen.

Integreer beton in bestaand meubilair

Het mooie van beton in je woning verwerken is dat het de meeste kleuren en stijlen meubels moeiteloos aanvult. Een manier om het te integreren is door er oppervlakken zoals aanrechtbladen van te maken. Dit voegt een vleugje luxe en warmte toe, terwijl je toch ook elders in huis het koele eigentijdse gevoel van het gebruik van beton behoudt!

Leef je uit met vormgeving

Wees tenslotte niet bang om helemaal los te gaan en plezier te hebben met je betonlook. Combineer verschillende texturen, kleuren, gietvormen en technieken voor een unieke uitstraling die je je eigen kunt noemen. Het toevoegen van kleine details zoals gekleurd aggregaat of het inbedden van snuisterijen in het oppervlak zijn slechts enkele voorbeelden van hoe je je ruimte echt de jouwe kunt maken!