Wie wel eens geniet van een sauna of van een zwempartij in openlucht, weet dat buiten baden een heerlijk gevoel geeft. Vooral wanneer het buiten wat kouder is. Het warme water stoomt in de koude buitenlucht en het contrast tussen koud en warm doet je huid tintelen. Een buitendouche brengt dat gevoel naar je eigen thuis. 

Douchen in openlucht is niet alleen fijn na het gebruik van een sauna of na het zwemmen, maar ook na een lange zomerdag in de tuin te werken of na een goede sportsessie. In de zomer douche je lekker buiten nadat je een dagje in de tuin hebt liggen zonnen. Zelfs je kinderen hebben plezier van een buitendouche, waar ze met water kunnen kliederen zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over een natte badkamer. 

Douchen in de juiste omgeving

Toegegeven, een buitendouche is niet geschikt voor elke tuin. Je hebt een zeker niveau van privacy nodig om op je gemak te kunnen douchen en bovendien staat zo’n buitendouche nu eenmaal leuker naast een zwembad, een sauna of zelfs een hot tub. 

Maar wie graag wil investeren in een fijne, luxueuze tuin en daar ook de ruimte voor heeft, kan best veel plezier hebben aan een buitendouche. Bovendien kost het installeren van zo’n buitendouche niet te veel moeite. 

De juiste materialen voor de juiste tuin

Een buitendouche is op zijn mooist wanneer hij naadloos aansluit in de omgeving. Heb je een houten terras met een hot tub, dan is een rustieke douche met houten elementen het mooiste. Heb je een strak en modern zwembad en zwemkamer, dan werk je de douche best af met een acryl paneel in een bijpassende kleur. 

Je kan zelf je buitendouche samenstellen met materialen die je in de winkel kan kiezen, zoals regendouchekoppen en een douchewand van pvc. Maar je kan ook gebruik maken van bouwpakketten met daarin alles wat je nodig hebt om zelf je buitendouche te installeren.  

De doucheruimte aankleden

Buiten douchen voelt bijzonder net omdat het buiten is. Het gevoel dat je in openlucht doucht, midden in het groen, geeft je de ervaring alsof je onder een waterval in de jungle staat. Dat gevoel kan je extra naar boven brengen door de buitendouche mooi aan te kleden. 

Door hangplanten op te hangen en handdoeken in blauwe en groene tinten in stapels naast de douche te zetten, creëer je een natuurlijke feel. Voeg daar een schaal scrubzout en heerlijke geurende (biologisch afbreekbare) zepen aan toe en je hebt zowaar een wellness in je eigen achtertuin. Heerlijk, toch?