Er is iets heel vredigs aan een huis verscholen in de bomen. Dit prachtige stulpje met vijf slaapkamers en vijf badkamers in Beaux Arts, Washington, bewijst dat. Het 517 vierkante meter grote huis in de buitenwijken van Seattle is in 2014 ontworpen en gebouwd door Jim Cutler van Cutler Anderson Architects.

Het ontwerp probeerde te voorkomen dat de zeven oude Douglas-sparren in het gebied werden gekapt, dus het boomhutachtige huis werd netjes om hen heen gebouwd. De open plattegrond is verankerd door een centrale binnenplaats met een wijde open verzamelruimte die uitzicht biedt op de grootste boom. Twee verschillende vleugels komen voort uit het hart van het huis: een verzamelruimte met hoge plafonds, zichtbare balken en een binnen-/ buitenmuur met glazen deuren met verticale lift die uitkomen op de binnenplaats op het zuiden.

Ook de natuur komt terug in de slaapkamers, waar grote glaspanelen uitkijken op zorgvuldig aangelegde tuinen en – uiteraard – meer bomen. Andere voordelen zijn een mediaruimte, een kantoor en een vuurplaats buiten.