Ben je na lang klussen, bouwen en verbouwen eindelijk klaar om naar je nieuwe woning te verhuizen? Wat een leuk moment! Alleen… zo’n verhuis, daar begin je maar beter goed voorbereid aan. Met deze tips en de hulp van professionals bespaar je jezelf alvast een hoop verhuisstress!

Dozen, dozen, dozen

Je hele hebben en houden verplaatsen, dat is nogal een klus. Plots merk je dat je veel meer spullen in huis hebt dan je dacht. Geloof ons, je komt er niet met een paar bananendozen! Begin dus al heel lang op voorhand dozen te verzamelen. Je kan gratis dozen vragen bij de supermarkt, maar je kan zeker ook professionele verhuisdozen kopen. Die hebben als voordeel dat ze een pak steviger zijn en dat ze vlot stapelbaar zijn omdat de afmetingen erop afgestemd zijn.

Doe het (niet) zelf

Ja, je kan gerust dertien keer over-en-weer rijden met een gehuurde bestelwagen, of de aanhangwagen van een nonkel, en een boel vrienden optrommelen om te helpen. Maar dat is ongelofelijk tijdrovend én je moet zorgen dat niemand van je vrienden een teen breekt onder je sofa.

Werken met een verhuisfirma is een beter idee. Al is het maar omdat zij je grote bed vlotjes met een lift naar de eerste verdieping brengen. Zoek een firma die je vertrouwt en die uit de buurt komt. Ga je bijvoorbeeld op zoek naar een verhuisfirma in Kortrijk, dan heeft Google die snel gevonden voor je. Vergelijk de prijs en de voorwaarden. Sommige firma’s rekenen bijvoorbeeld van deur tot deur, anderen rekenen ook hun eigen verplaatsingskosten aan.

Laat alles netjes achter

De helft van het verhuiswerk is de opkuis achteraf. Na jou komen er waarschijnlijk andere mensen in het huis wonen. Huurde je? Dan blijft het waarschijnlijk bij goed poetsen en alles zo goed mogelijk achterlaten in de staat waarin het zich bevond. Ga je de woning zelf verhuren of verkopen? Dan is een grondige opfrisbeurt echt nodig. Het kan je ook heel wat extra inkomsten opleveren.

Denk er bijvoorbeeld aan om alles opnieuw te schilderen. De tijd, de zon en de bewoners hebben sowieso hun sporen achtergelaten op het schilderwerk. Ook hier klinkt zelf schilderen het voordeligst, maar als je een professioneel resultaat wilt, dat ook nog eens snel uitgevoerd wordt, dan zoek je best een professionele schilder. Tik maar even in: Schilder in Mechelen, bijvoorbeeld, en je komt meteen op een heleboel vaklieden uit. Zij nemen dan het schilderwerk voor hun rekening, zodat jij in alle rust je honderden dozen kan uitpakken!