Heeft je schutting de eerste herfststorm niet overleefd of ben je er bang voor dat ‘ie instort bij de eerstvolgende storm? Is je schutting half vergaan en is er geen eer meer aan te behalen? Dan is het nu tijd om je te oriënteren op de mogelijkheden van een een nieuwe schutting. Je kunt dan het best kiezen voor een bedrijf dat gespecialiseerd is in het plaatsen van schuttingen. Denk dan vooral aan Giga Schutting. Je kunt op de website kijken en zien wat de mogelijkheden zijn. En die zijn er!

Een nieuwe schutting geeft jarenlang plezier

Laat een mooie, nieuwe schutting plaatsen door mensen die er verstand van hebben en je hebt er, gegarandeerd, jarenlang plezier van. Niet alleen is zo’n schutting schitterend om te zien, hij zorgt ook voor veel privacy in de tuin. Je kunt kiezen uit veel verschillende schuttingen. Hout, beton en een combinatie van die twee. Je kunt ook nog kiezen uit verschillende kleuren en houtsoorten. Zo zorg je ervoor dat jouw schutting de mooiste van de straat wordt!

Vergeet de deur niet!

Het lijkt zo logisch, maar het is wel even belangrijk om het te benoemen. Je hebt altijd een schuttingdeur nodig. Niet alleen om met de fiets de tuin uit te kunnen, maar ook om de kliko’s aan de weg te zetten. Daarbij is een schuttingdeur belangrijk als extra vluchtweg in geval van nood. Is er een keer een noodgeval in je huis en je tuin is hermetisch afgesloten, dan kun je niet weg.

Een schuttingdeur wordt doorgaans in dezelfde sfeer gemaakt als de rest van de schutting. Zo is het een mooi geheel en valt de deur een stuk minder op. Heb je gekozen voor een schutting met een deur? Zorg er dan ook voor dat deze goed kan worden afgesloten. Zo voorkom je dat inbrekers een gemakkelijke toegang tot jouw eigendommen hebben.

Schilder de schutting, of juist niet

De schuttingen die je aanschaft bij Giga Schutting hoef je niet te behandelen met verf, beits of lak. Toch kan het zijn dat je het mooi vindt om de schutting een bepaalde kleur te geven. Bijvoorbeeld de kleur van de gevelbekleding van je huis. Hou er dan wel rekening mee dat verf slijt. De weersinvloeden, zon, regen, sneeuw, hagel en wind, zullen er, op termijn, voor zorgen dat de verf vervaagt. Ook kan de verf beschadigen doordat je er met de grasmaaier tegenaan stoot.

Kies je voor het schilderen van je schutting? Dan zul je dat regelmatig moeten herhalen. Kies je ervoor om de schutting te laten zoals deze is? Dan heb je er geen omkijken meer naar. Het beton blijft mooi en het hout ook, het zal misschien wat vergrijzen, maar dat verhoogt de charme!