Greeploze keukens zijn tegenwoordig enorm populair. Hun esthetiek, ruimtegevoel en moderne push-to-open-techniek kunnen dan ook vele huishoudens bekoren. Jou ook?

Keuken op maat

Ga je je bestaande keuken in een nieuw jasje steken of is ze helemaal aan vervanging toe en ga je een nieuwe keuken kopen? Kies dan voor een keuken op maat. Zo geniet je van keukenfronten, apparatuur en werkbladen die helemaal in lijn liggen met jouw persoonlijke voorkeur, stijl en wensen. Zo ligt jouw droomkeuken binnen handbereik. Overweeg je een greeploze keuken? Lees dan meer over de voor- en nadelen.

Voordelen van een greeploze keuken

  1. Strak en modern design

Greeploze keukens zijn een streling voor het oog. Hun strak en ruimtelijk design is een echte blikvanger in elke moderne keuken.

  1. Makkelijk schoon te maken

Op het vlak van onderhoud, scoort een greeploze keuken erg hoog. Zeker wanneer je fronten fingerproof zijn. Dan hoef je je keukenkastjes echt helemaal niet schoon te maken wanneer je poetst. Bij keukens met greeplijsten, valt er uiteraard altijd wel wat stof op de grepen. In combinatie met een keukenblad dat weinig onderhoud vraagt, is dit écht een droomkeuken.

  1. Oogt groter

Een greeploze keuken lijkt ruimtelijker dan een keuken met handgrepen. De ruimtebesparing is in werkelijkheid echt minimaal maar zorgt er toch mede voor dat greeploze keukens immens populair zijn.

  1. Kindvriendelijk

De kasten van een greeploze keuken zijn voor kinderen veel moeilijker om te openen dan kastjes met een handgreep. Je hoeft in principe dus minder schrik te hebben dat ze die porseleinen ovenschaal kunnen laten vallen of aan de haal gaan met dat scherpe mes. Bovendien kunnen ze hun hoofdjes niet stoten tegen laaghangende grepen.

Nadelen van een greeploze keuken

  1. Minder opbergruimte

Een greeploze keuken zou zo’n 5% minder kast- of bergruimte hebben ten opzichte van een traditionele keuken met greeplijsten. Dit komt omdat de lijsten verwerkt zitten onder het werkblad.

  1. Moeilijker te openen

De lades en kasten van een greeploze keuken zijn eerder zwaar, wat het moeilijker maakt om ze te openen. Kracht zetten op de juiste plaats van de kast of lade is moeilijker dan het gebruiken van een greep.

  1. Hoger prijskaartje

Een greeploze keuken is over het algemeen iets duurder dan een keuken met handgrepen. Dit is te wijten aan het materiaal en de push-to-open-techniek die in de kasten verwerkt zit. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel. Ook al is het iets duurder, een strakke, greeploze keuken straalt een ongekende klasse uit! En daar betaal je graag wat meer voor, toch?